HYPER_O

CARLES VIARNÈS & ALBA CORRAL
DISSABTE, 15 DE JULIOL 21:00
CONCERT A LES COVES. INCLOU CONCERT TERRASSA

Al Festival Gong ens presenta el nou disc de Carles Viarnès anomenat “Hyper_O”, una composició creada a partir de melodies i modes gregorians. Pel que fa a la sonoritat, pren protagonisme un singular i innovador instrument, l’hyperorgue modular, un orgue clàssic de tubs creat per Blancafort OM, que es pot accionar a través d’un ordinador o altres dispositius gracies a una porta MIDI.

Les melodies de l’hyperorgue ofereixen una sonoritat d’orgue gens habitual amb arpegis impossibles per a un organista, repeticions , frases rapidissimies…, al que s’hi afegeixen altres instruments de teclats electrònics i efectes sonors. De tota aquesta experimentació n’emergeix una sonoritat única que fusiona els ancestrals instruments de vent amb la tecnologia actual, per obtenir-ne un resultat innovador i evocador.

Aquestes sonoritats es fusionen amb imatges creades per la videoartista Alba G. Corral, que entra en diàleg amb l’univers sonor del Hyper_O  generant sobre la marxa unes imatges on el color, el volum de la forma i el moviment son un tot amb la música.

 

Carles Viarnès és pianista i compositor.

Compta amb una extensa discografia que s’inicia el 2012 amb “Urban Tactus” i segueix amb una personal lectura del “Llibre Vermell de Montserrat” . El següent disc, “Schematismus” (2016),. Llavors vindrien “Nun” i els EPs “Ecos” (2020) i “lam” (2021). Tambe ha fet música per obres teatrals, produccions escèniques, sèries de televisió i pel·lícules, a més de col·laborar amb nombrosos artistes visuals, de la dansa i de la paraula.

 

Alba G. Corral és una de les videoartistes més aclamades de l’estat.

Establerta a Catalunya (La Ràpita) el seu nom s’ha donat a conèixer amb les actuacions audiovisuals arreu del mon, on integra codificació i elaboració, en interacció amb músics a temps real, destacant per el seu gust en les textures colors i dinàmiques a cadascun dels seus treballs.

La col·laboració artística entre el pianista contemporani i l’artista visual és ja una relació de llarg recorregut. Forjada en festivals com l’Eufònic i confirmada en escenaris com el Palau de la Música o el Sónar +D, junts creen un univers sensorial que convida a reflexionar sobre la relativitat del temps i on s’explora l’interacció dels sentits confrontats a l’espai on es projecten.

 

Programa:

Solve
Paradisum
Kyrie
Vexilla
Conditor
Continuum
Veni
Dies

HYPER_O