MELIPONA

GÈLS
DISSABTE, 15 DE JULIOL 23:00
LA TERRASSA DEL GONG

Melipona un tipus d’abella que no fa fiblada, creadora d’una mel exisita, i en perill d’extinció.

També és la primera entrega dels nous temes de Gèls, que retornen a la sonoritat orgànica, pop folk i minimalista característica de les cançons i el directe del duet, que presentaran al Festival Gong.

Gravat per Gès i Cels a Miralles, mesclat per Jordi Matas, i portada de l’artista cubà, resident a Brussel.les, Adrian Curbelo

 

Gèls és la trobada entre un Kamele N’Goni i una guitarra, entre un pare i un fill, entre dos generacions de músics que fusionen sonoritats hedonístiques basades en l’instrument africà i una col·lecció de pedals d’efectes de guitarra.

Infuènciats pels estils d’arrel (afro i blues), i moderns (pop i jazz) de la seva música en néixen diferents climes que provoquen a l’oient sensacions, pensaments, imatges o colors molt diversos.

Gès Burgès (Utòpics, Taknata) regentava el Hot Blues d’Igualada, centre de pelegrinatge de músics de jazz, cantautors, impro… entre el 2008 i el 2017. Allà va descobrir el Kamele N’goni de la mà de Dídac Ruiz. Lluny de la tradició africana, Ges Burgés ha fet un treball d’investigació rítmic i melòdic explorant els límits tonals i polifònics de l’instrument.

Cèls Burgès guitarrista de jazz en formació al conservatori de Liceu, captivat pels trencaclosques que sorgien del kamele va decidir sumar-se a l’aventura. El to delicat de la seva guitarra mimetitza increïblement amb el kamele convertint-se en una extensió d’aquest, obrint la porta a sonoritats gairebé impossibles d’aconseguir amb una carbassa, pell i cordes.

 

Programa

Melipona, Maku (Withe perill remix), Calma , Simple, Vidre,  Calma (remix), Formiga, El mercader el sultà i el pescador, Llum o foc, Maku

 

 

MELIPONA